MERCURY V10 | Nyhet 2023

350 hk och 400 hk

Mercury lanserar branschens första V10 utombordare, en helt ny Verado motor på 350 och 400 hk, som har en slagvolym på 5,7 liter.

De nya V10-motorerna är en del av den prisbelönta Verado-familjen och har den tystaste och mjukaste gången i sin klass. Motorerna är hela 45 procent tystare än den ledande konkurrenten vid marschfart. 

Tyst och bränsleeffektiv V10.a

Nya Mercury V10 Verado 350 och 400 hästkrafter är precis vad båtägare har efterfrågat. Moderna motorer ska vara kraftfulla, mjukgående och tysta. V10:an har också bränsleeffektivitetsförbättrande egenskaper som våra högeffektsmotorer har. Dessutom levererar V10 Verado även samma unika båtupplevelse som Mercurys befintliga och populära V12-, V8- och V6-motorer. 

Lättast i klassen!

V10-motorerna väger bara 316 kg och har samma branschledande 26-tums monteringsavstånd som V8-utombordarna, vilket maximerar kompatibiliteten med befintliga båtkonstruktioner. Denna lätta och kompakta design ger den prestanda som båtägare önskar och gör motorerna perfekta för båtar med flera motorer eller vid montering av ny motor på en båt.

Unik acceleration!

Den nya plattformen erbjuder branschens första V10-motor. Motorn har den största slagvolymen i sin klass på hela 5,7 liter och fyrdubbla kamaxlar för exceptionell hastighet och acceleration. En klassledande 150 A-generator laddar snabbt batterierna ombord och driver båtens elsystem på ett intelligent och effektivt sätt.

Helt nytt växelhus

Plattformens helt nya hydrodynamiska växelhus är konstruerat för att förbättra prestandan och hållbarheten vid olika användningsområden samtidigt som den maximerar bränsleeffektiviteten. Mercurys ingenjörer har dessutom utvecklat den helt nya Revolution X-propellern som är speciellt framtagen, konstruerad och designad för att matcha V10 Verado på alla bästa möjliga sätt för att garantera perfekt prestanda. Med egenskaper som större diameter och bredare propellerblad, kombinerat med den djupa utväxlingen hos det nya växelhuset, kan båtägaren åtnjuta utmärkt manövrerbarhet, hisnande acceleration och hög effektivitet från låga varvtal hela vägen till fullt gaspådrag.

Motor

V10

Slagvolym

5,7 L

Vikt

316 kg

Max varv

5800-6400

Styrning

Elhydraulisk

Generator

150 amp

Kontakta en av våra säljare

Kent Ohlsson

Säljare

Patrik Lindton

Föräldraledig

Filip Åkesson

Studerande

Peder Kalling

Senior Advisor

Christer Rexholt

Förs. chef
Publicerat 2022-11-16