NIMBUS

FEEL THE DIFFERENCE!

Sedan 1968 har Nimbus skapat båtar för den medvetna båtägaren som värdesätter smarta funktioner, bekvämlighet, säkerhet och skandinavisk design. Oavsett om du gör en kort utflykt i skärgården, spenderar semestern med familjen ombord eller pendlar till och från sommarstugan, strävar vårt engagerade båtbyggarteam efter perfektion i varje detalj. Vi har mångårig erfarenhet och kunskap för att göra båtlivet så trevligt och bekvämt som möjligt.

 

SKANDINAVISKT DESIGN!

Att äga en Nimbus handlar inte bara om att köra säkert och bekvämt i alla väder eller att ha gott om stuvutrymmen. Viktiga ingredienser är också design, hantverk, materialval och färger, anpassat till vårt sätt att använda båtar i Skandinavien.

Nimbus shop 2024
TENDER

Är en sportig familjebåt för ett aktivt båtliv. För den som vill ha topprestanda, är Tender det optimala valet. Man får en riktig walkaround-/daycruiser-båt som tänjer på alla gränser, och där vinddraget i håret känns angenämt. Behöver man övernatta så erbjuder denna exklusiva dagtursbåt en välplanerad förruff för övernattning, ett fullt utrustat pentry med bra förvaringsmöjligheter och ett rymligt wc-utrymme. Med moderna lösningar får familjen en ny favoritleksak.

Nimbus connect

Nimbus Connect förenklar livet för dig som båtägare.  Via appen får du realtidsinformation om det mesta som rör din båt, direkt i din mobiltelefon.

WEEKENDER

Nimbus walkaround- och daycruiserbåtar förenar enastående körglädje, stilren design och den fantastiska frihetskänsla som kommer av att åka öppet men ändå skyddat. Modellerna har ett brett walkaround-däck som är mycket uppskattat, man kan gå tryggt och säkert från akter till för oavsett hur rörlig eller båtvan man är. Öppna modellerna passar de som söker en trevlig dagtursbåt för umgänge och vattenlekar. En ombonad förruff med full utrustat pentry, rymligt wc-utrymme, gör att denna modell verkligen lever upp till epitetet Weekender.

COMMUTER

Design är mer än bara vackra linjer och smarta utrymmen. Med funktionell och smart design skapar man en känsla av självklarhet. Det är därför vi har matchat Nimbus kabin- och transportbåtar med ett spännande yttre och en rymlig och välkomnande interiör. Här är det lätt att trivas. Båten har generösa fönster som gör att salongen flödar av ljus. Stora öppningsbara skjutdörrar på sidorna ger direkt access till båtens walkaround. Gångytorna är mycket användarvänliga och gör att man kan röra sig smidigt och säkert på hela båten, vilket alltid uppskattas av barn, hundar och föräldrar.

Nimbus modeller 2024

DROPHEAD

Nimbus 305 Drophead är en ”one liners” daycruiser på 10 meter som har en smart speed-lösning, där det är behagligt att färdas i alla farter, för samtliga ombord. Båten ligger alltid rätt i sjön och har ingen planingströskel. Marchfarten är max 20 knop. Denna daycruiser lämpar sig för dags- och weekendturer med många ombord som uppskattar behagliga utflykter i skärgården. Här är det mycket av resan som är målet. Alla får plats, och man trivs i den generösa, skyddade sittbrunnen.

COUPÉ

Nimbus semester- och familjebåtar har de tidlösa linjerna som en elegant kabinbåt ska ha. Båten har framgångsrikt framhävt de skandinaviska särdragen som bygger sin prestige på en funktionell elegans. Coupe´-båtarna har en ombonad salong med ett inventiöst pentry, där även den mest kräsne kocken blir inspirerad.  Den ljusa och spatiösa salongen har access till det rymliga akterdäcket genom en smidig skjutdörr. Varma sommarkvällar öppnar man upp salongen mot aktern vilket uppskattas när man är många ombord och vill mingla lite. sommardagar. Det är också skönt att kunna dra igen dörren en kulen höstdag och ändå bevara känslan av rymd och fri utsikt.

FLYBRIDGE

Nimbus 405 Flybridge är en påkostad långfärdsbåt med generösa utrymmen både nere och uppe. Från flybridge kan man med fördel manövrera båten då man har full koll runt hela båten, vilket känns bra i trånga hamnar eller farleder. Man också bara umgås eller sola i den sköna sittgruppen och titta runt på allt som händer och sker i hamn. En trappa ner finns härliga sällskapsytor med direkt access till badplattformen. Med ett generöst bord får man en matplats i direkt anslutning till pentryt i salongen. När solen går ner, förflyttar man sig gärna in i salongen, till sköna soffor eller den inre matplatsen. En omtyckt detalj är det breda gångdäcket på styrbord sida. Layouten är mycket användarvänlig och gör att man kan röra sig smidigt och säkert, vilket uppskattas av alla.

FÖR DIG SOM VÄRDESÄTTER ÄKTA HANTVERK!

För att tillmötesgå alla båtmedvetna erbjuder Nimbus modellprogram allt från semesterbåtar till dagtursbåtar. Företagets kunnande och fokus på teknisk och designmässig utveckling, borgar för att båtägandet blir början på en passionerad och förhoppningsvis livslång relation med Nimbus.

Flipper Marin | Alltid sol hos oss | NIMBUS