NIMBUS C11

Tretton meter Commuter!

Nimbus C11 är framtidens pendelbåt, utformad för att ge plats åt 10–12 personer och erbjuda ultimat komfort för året-runt-resor. Möt den moderna pendelbåten som anpassar sig till alla dina aktiviteter, oavsett om det är fiske, bad, socialt umgänge eller avkopplande semestrar. Med C11 kan du njuta av varje ögonblick, oavsett om solen strålar eller regnet öser ner, tack vare vår förmåga att skydda dig från väder och vind. Välkommen till framtidens båtliv med Nimbus C11.

 

COMMUTER FÖR ÅRET-RUNT-BRUK!

Nimbus C11 är en modern 40 fots motorbåt som sätter komfort och rörelsefrihet i förarsätet. Båten utstrålar innovation och rymd och är skapad för dem som vill njuta av en bekväm och trivsam resa, med ett skrov som erbjuder en mjuk och tyst färd i alla typer av vatten. Denna "hyttbåt" är den perfekta följeslagaren för snabb pendling året runt, aktiva skärgårdsexpeditioner och längre dagsutflykter med övernattning.

 

Nimbus C11 | Commuter | Testa ock provkör gärna båten hos Flipper Marin
LJUS OCH LUFTIG SALONG!

Nimbus C11 erbjuder en vidsträckt panoramavy som uppskattas av alla ombord, tack vare generös takhöjd, rikligt ljusinsläpp, flexibla sittgruppsarrangemang och gott om förvaring. Salongen strålar av ljus och rymd med extra stora skjutdörrar på sidorna, en bakre skjutdörr och ett elektriskt glastak som skapar en känsla av frihet och öppenhet.

U-soffan med plats för 7 personer vid matbordet kan smidigt förvandlas till dubbla soffor, vilket gör att upp till 9 personer kan sitta bekvämt i färdriktningen. Båten är utrustad med värme och defroster för att säkerställa en komfortabel boendemiljö oavsett väderförhållandena.

REJÄLA PROMENADYTOR RUNT OM!

Salongen är centralt placerad med bred walkaround-design och stadiga rostfria räcken för fri rörlighet ombord. Den generösa badplattformen delas i två delar för utombordare eller är gigantisk för inombordare. På babord sida finns ett automatiskt elankarspel, och på styrbord sida finns en robust bad- och räddningsstege för enkel åtkomst från sjön. Det breda gångdäcket på båda sidor om hytten möjliggör smidig passage och en känsla av fartygskänsla, vilket underlättar bordningen. Med generös fotsbredd och ett stadigt överliggande reling blir det bekvämt att gå ombord, oavsett om du bär matkassar eller har barn med dig.

UTVÄNDIG LAYOUT!

Framför styrhytten finner du en generös fördäckssoffa och ett soldäck. För de som älskar den friska vinden är det bästa sättet att uppleva färden från fördäckssoffan, som dessutom smidigt döljer en lucka som leder till ruffen, perfekt för bekväm lastning av väskor och tillbehör. Den som vill sitta ute under gång finns det en aktersoffa med plats för tre, med fenderförvaring i bakkant.

Test Nimbus C11 | Commuter

UNDER DÄCK!

Förkabinen stoltserar med två separata sovutrymmen: den rymliga "ägarhytten" i förruffen och en mysig gästhytt med en känsla av privatliv på styrbordssidan. Den fantastiska planlösningen inkluderar även ett stort privat WC-utrymme med både dusch och varmvatten. Med en uppsjö av smarta funktioner och eleganta finesser, tillsammans med båtens otroligt rymliga interiör, som inte gör några kompromisser när det gäller kvalitet eller stil.

MODERNT LUFTSMORT SKROV

C11 har ett nyutvecklat luftsmort stegat skrov som drar in luft under skrovet för att minska vattenmotståndet. Detta ger utmärkta sjöegenskaper och en låg planingströskel. Marschfarten ligger mellan 20 och 40 knop, medan maxfarten är plus 40 knop, beroende på motorval. Båten upplevs som stabil, trygg och tyst, vilket gör att du enkelt kan hålla hög hastighet även i mindre gynnsamma väderförhållanden. Den inbjuder också till en aktiv körstil även när du provocerar båten.

DUBBLA UTOM- ELLER INOMBORDARE

Nimbus C11 fungerar utmärkt med dubbla V8-motorer på 300 hästkrafter. Med totalt 600 hästkrafter får ni en underhållande och säker upplevelse, och båten accelererar smidigt upp till en toppfart strax under 40 knop. Den absolut bästa prestandan, med en toppfart runt 50 knop, kan uppnås med dubbla V10-motorer på 400 hk. Detta tack vare högre motoreffekt, större växelhus och en ökad propellerarea.

För den som prioriterar bränsleförbrukning kan det mest ekonomiska valet vara att utrusta båten med dubbla Volvo Penta D4-320 DPI diesel inombordare, där toppfarten ligger på runt 40 knop. Om ni dessutom väljer joystickstyrning får ni enklare manövrering, vilket kan vara en fördel. Med utombordsmotorer är räckvidden på cirka 225 nautiska mil, medan inombordsmotorer ger en räckvidd på cirka 325 nautiska mil.

SMIDIG HAMNMANÖVRERING!

Med joystick-styrning blir det enkelt och säkert att manövrera båten i hamn. Föraren vrider bara på joysticken i önskad riktning, och båten följer efter: framåt, bakåt, åt sidan eller snurrar runt sin egen axel. Det är enkel och logiskt, och alla manövrar är helt intuitiva. Du behöver inte längre bemästra komplicerade kombinationer av växel, gas och ratt när du ska förtöja båten. Joystick-manövrering gör att vem som helst kan hantera båten, och det blir ett riktigt nöje att köra!

FÖRENKLAD KÖRNING MED DEN SENASTE TEKNIKEN!

Denna sportiga familjebåt med inspiration från SUV-segmentet är den mest efterfrågade bland trendmedvetna och krävande båtentusiaster och har blivit en bästsäljare i Europa och Nordamerika. Nimbus C11 är lätt att köra, delvis tack vare joystickstyrning, inklusive cruise control och aktiv trimkontroll, som övervakar båtens fart och stabilitet i sjön. Det luftsmorda skrovet har Zipwake interceptorer som stabiliserar båten i sidled. Båten är inte självkörande, men kräver minimalt ingripande från föraren under normala förhållanden. Du reser tryggt och elegant!

EN TOPPMODERN FÖRARMILJÖ!

Förarplatsen lämnar ingen oberörd, de påkostade stolarna med Grammerfjädring är en fröjd och har få begränsningar i justeringsmöjligheter. All information finns i den stora Simrad 16” touch-skärmen eller dubbla 12” skärmar. Instrument och reglage är strategiskt placerade och förstärker intrycket av en säker, modern och väl genomtänkt förarmiljö. Året-runt pendlare uppskattar även hjälpmedel och utrustning, som radar, VHF, defrostervärme och AIS.

Test Nimbus C11

Nimbus C11 | Commuter

Nimbus C11 | Commuter

Nimbus C11 | Commuter

Nimbus C11 | Commuter
NIMBUS HOS FLIPPER MARIN

Välkommen till vår moderna utställningslokal i Täby. Här presenterar vi ett brett urval av Nimbus-modeller och erbjuder möjlighet till provturer på Stora Värtan. Vi har smarta "All Inclusive"-paket, förmånliga försäkringsalternativ samt flexibel finansiering. När du väljer att köpa din båt hos oss, kan du även räkna med vår omfattande support, inklusive service, underhåll och vinterförvaring. På Flipper Marin är vårt mål att se till att du är en nöjd kund! Kontakta oss på telefon: 08-544 44 240 eller besök oss på Hamnvägen 8 i Täby, Stockholm. Du kan också besöka vår hemsida på flippermarin.se för mer information.

Längd

12,40 m

Bredd

3,46 m

Torrvikt

6600 kg

Motor

600-800 hk

Tankvolym

850 L

Färskvatten

135 L

Septiktank

80 L

Kojplatser

2+2

CE

B

Personer

12

All inclusive

Prislista

Broschyr

Körfakta

All Inclusive pris 2024

0:-

0.- / månad
Finansiering 240 månader, 20% handpenning och 6.95% ränta

Kontakta en av våra säljare

Kent Ohlsson

Säljare

Peder Kalling

Senior Advisor

Christer Rexholt

Förs. chef