aquador logo

Utombordare

Falcon och Bella med Mercury F80, F100, F115 EFI

L4 | 80 | 100 | 115

Mercury FourStroke 80, 100 och 115 är riktiga stjärnor med sina 2,1 liters motorer. De är super-tysta och smidiga, optimerade för att vara snälla mot öronen och minska vibrationer. Dessa motorer är de tystaste och mjukaste i sin klass. Med elektronisk bränsleinsprutning (EFI) accelererar de snabbt och är pålitliga i alla väder. Perfekta för lugnt fiske eller full fart framåt!

 

Kraftfullt vridmoment!

Mercury F80, F100 och F115 är riktigt starka och lätta motorer, vilket betyder att de drar iväg snabbt och ger toppresultat. Deras avancerade material och tåliga beläggningar gör dem tåliga. De har även förseglad elektronik och ett enkelt färskvattenspolningssystem. Dessa FourStroke-motorer är som sjökrigare – rustade med toppmoderna sätt att stå emot tuffa förhållanden på havet.

Tuffast i viken!

Med en tuff och bränslesnål Mercury-motor, utrustad med avancerad fyrtaktsteknik, kan du utforska havet längre och mer ekonomiskt. Oavsett om du jobbar eller har kul, lever Mercury alltid upp till sitt rykte som den bästa när det verkligen betyder något. Detta gör att den behåller sitt värde över tiden och är mycket efterfrågad när du väljer att sälja den.

Tystast i klassen!

I båtlivet är tystnad viktig, och mellan 80 och 115 FourStroke-motorerna är de allra tystaste och minimerar både ljud och vibrationer för en grym båtupplevelse. Dessutom har de en stark laddning som håller batterierna vid liv när du använder massor av elektronik. Med Mercurys sportpropeller, BlackMax, får du bra grepp i vattnet och massor av kraft framåt.

Mercury prislista 2024 | 2.5-150 hk

Flipper 650 DC med Mercury F150 EFI

L4 | 150

Mercury F150 har elektronisk bränsleinsprutning (EFI) som bidrar att motorn svarar snabbt från det att du startar den till du trycker gasen i botten. Den ger pålitlig start oavsett väder, jämn och effektiv acceleration samt högsta möjliga prestanda. Mercury är 4-cylinder motor på 3 liter, starkast och störst i sin klass.

 

Smidig och tyst!

Mercury F150 är lättare än sina konkurrenter, vilket gör den bränslesnål och snabbare. Den är också tyst och smidig. Motorn är speciellt designad för att minimera ljud och vibrationer från kåpan till fästena. Dess höga slagvolym och lätta konstruktion ger snabb acceleration och topprestanda.

Kör längre!

För att köra längre har Mercury integrerat funktioner som Advanced Range Optimization (ARO), ett slutet bränslesystem och ett hydrodynamiskt växelhus. Dessa förbättrar bränsleeffektiviteten så att du kan köra längre på varje tank.

Supereffektiv motor!

Mercury F150 EFI är som en supersnabb trollkarl för båtar! Den har en magisk elektronisk hjärna som ger båten en riktig kraftboost direkt när du behöver det. Tack vare smarta tricks med bränslet blir den supereffektiv och ger massor av kraft samtidigt. Den är som en kompakt superhjälte – lätt, tyst och pålitlig. Perfekt för skoj på sjön eller seriöst båtjobb. Med F150 EFI blir varje båttur som ett äventyr!

Mercury prislista 2024 | 2.5-150 hk

Flipper 650 DC med Mercury V6-200 DTS

V6 | 175 | 200 | 225

Mercurys V6 finns i tre olika effektklasser 175 till 225 hk, som levererar en fantastisk båtkörning. Mercury V6 är en kraftfull utombordare på 3,4 liter och är fullspäckad med avancerad teknik för förbättrad prestanda och tillförlitlighet. Den är dessutom väldigt lätt jämfört med konkurrenterna, vilket ger bästa acceleration, topphastighet och bränsleeffektivitet.

 

I båtlivet är det viktigt med ljudet!

V6 FourStrokes har dessutom oslagbar dämpning av ljud och vibrationer, för en överlägsen båtupplevelse. Plus att möjligheten till förhöjd tomgångsladdning förhindrar att batterierna laddas ur vid användning av flera elektroniska enheter. För enkel kontroll av motoroljan öppnar du bara serviceluckan i motorkåpan. Och V6 FourStroke har elreglage (Digital Throttle and Shift) som gör det helt ljudlöst när man lägger i växeln. Motorn har dessutom dubbla överliggande kamaxlar och stort insug.

I ett nafs är båten uppe i planing!

Eftersom Mercury V6 har en suverän kraft med oslagbar acceleration är båten uppe i planing väldigt fort. Utombordarens Advanced Range Optimization (ARO) och bränslekontroll med sluten slinga samverkar för att exakt justera bränsleblandningen och leverera bästa möjliga effektivitet.

Stålpropeller för bästa prestanda!

Ett hydrodynamiskt effektivt växelhus glider genom vattnet så att utombordaren behöver arbeta mindre. Har ni dessutom en stålpropeller som greppar tag i sjön och ger en suverän kraft framåt, får ni en påtaglig framdrivning. Mercury V6 är en kompakt och lätt motor. Lägre vikt ger bättre prestanda i alla avseenden.

Prislista Mercury 2024 | 175-400 hk

Nimbus T8 med Mercury V8-300 Verado

V8 | 250 | 300

Mercury Verado är otroligt tyst och har en fantastisk acceleration, bränsleeffektivitet och toppfart. Det är den mest förfinade utombordaren i historien och den är skapad för de som vill ha det allra bästa. Mercurys Verado är inte bara tyst, den känns tyst också. Den raka cylinderdesignen är perfekt balanserad. Upphängningen Avancerade Mid Section har ett unikt monteringssystem som isolerar motorenheten för att i det närmaste eliminera alla vibrationer.

 

Mercury Verado är tystast i klassen!

Den enorma kraften i en 4,6-liters V8 motor levererar fantastisk acceleration och topphastighet, för en resolut körning till havs, en generös slagvolym och stabil konstruktion som ger en kompromisslös hållbarhet och tillförlitlighet. Mercurys exklusiva Advanced MidSection (AMS) och bullerdämpnings-funktionerna under motorkåpan sätter standarden för en mjuk och tyst framdrivning på vattnet.

Största slagvolymen bland utombordare!

Ingen utombordare i klassen har större slagvolym än Verado V8 4,6 liter. Den optimala konstruktionen med 32-ventiler och dubbla överliggande kamaxlar (DOHC) samt långa, anpassade insugslopp producerar större vridmoment och ger motorn möjlighet att nå högre varvtal snabbare. Vikten är kapad till 272 kg för ett bättre effekt/vikt-förhållande. Transient Sparkkalibrering optimerar tändningsinställningen för att öka accelerationsmomentet med så mycket som 7 %, så att du kommer upp i planing och är iväg på nolltid.

Verado V8 har överlägsen bränsleekonomi!

Mercury V8 utombordare har överlägsen bränsleekonomi i marschhastighet. ARO-kalibrering (Advanced Range Optimization, avancerad räckviddsoptimering) anpassar bränsleblandningen exakt och levererar bästa möjliga effektivitet i alla hastigheter.

Åka och prata i vanlig samtalston är uppskattat!

Motorn finns i två olika effektklasser, 250 och 300 hk. Den nya konstruktionen i Advanced MidSection (AMS) är motorfästena längre akterut och utåt för att i stort sett eliminera alla vibrationer. Motorbullret minimeras med hjälp av ett anpassat luftintag med flera kammare, kåpor över bränsleinsprutarna som minskar det högfrekventa oljudet samt ett avancerat system för tätning av motorkåpan.

Prislista Mercury 2024 | 175-400 hk

Nimbus W9 med Mercury V10-400 Verado

V10 | 350 | 400

Mercury har två kraftfulla motorer: 5.7L V10 350 och Verado med 400 hästkrafter. De fortsätter det legendariska familjearvet med hög prestanda. Dessa motorer ger enastående kraft och kapacitet för säker körning. Ta kontrollen över vattnet med SmartCraft-teknik och avancerade digitala kontroller som gör båtlivet enkelt. Verado-utombordarna är supermjuka, tysta och eleganta, vilket förvandlar dina upplevelser till härliga minnen.

 

Supersmooth och knäpptyst!

Med det uppgraderade monteringssystemet Advanced MidSection (AMS) kapslas motorenheten in för att stoppa vibrationer. Finjusteringar dämpar sugljud och nästan helt tystar spridarljudet. Så kan du prata ostört och glida fram i lugn och ro.

Användbara grejer för din båt!

Adaptiv farthållare (ASC) håller motorns varv jämnt, oavsett vikt eller väder. Klättra på stora vågor blir lättare. Kryssa i låga hastigheter blir smidigare. Svåra svängar? Inga problem! Bara peka båten åt rätt håll, och Verado fixar resten.

Skön och enkel körning!

Med Digital Throttle & Shift-reglage (DTS) får du smidiga och tysta växlingar samt snabb gasrespons – inget krångel. Förbättra styrningen och prestandan ännu mer med elektrisk styrning.

Skräddarsy ditt ljud!

Välj hur din båt låter med Mercury V10 avancerade ljudkontroll - något ingen annan har. Växla mellan ett ljud som knappt hörs, perfekt för lugna turer, eller ett djupare muller när du startar eller går i tomgång. Du har kontrollen över ljudet och kan njuta av kraften precis som du vill.

Prislista Mercury 2024 | 175-400 hk

Mercury V12 Verado | 600 hästkrafter

V12 | 600

Med en 7.6L V12-motor på 600 hästkrafter tar Mercury Verado båtupplevelsen till nya höjder. Den kraftfulla V12-motorn ger dig enastående räckvidd och prestanda för spännande båtäventyr. Innovativa framsteg som det första styrbara växelhuset och den första tvåväxlade växellådan i utombordarsegmentet ger överlägsen styrning och kontroll. Tyst, smidig och elegant - den här motorn sätter nya standarder för lyxig design och teknisk skicklighet.

 

V12 power pack!

Första V12-motorn i utombordarsegmentet ger massor av hästkrafter och prestanda, där vikten blir mindre än dubbla motorer. Med det styrbara växelhuset och smidig design kan du montera motorn närmare mitten, vilket ger dig massor av kraft precis där du behöver den på båtens centrala linje.

Lättmanövrerat och snabbt!

Det svängbara växelhuset reagerar snabbt på förarens kommandon med elektrisk styrning. Inga störande rörelser från motorn ovanför vattnet, bara precision när du navigerar runt bryggor och enkel hantering på öppet vatten.

Automatväxel för båt

Med den automatiska tvåväxlade transmissionen är det superlätt att använda 600 hk-kraften. Första växeln ger maximalt vridmoment och acceleration, sedan byter den tyst till andra växeln för en effektiv cruising och spännande topphastighet. Smidig, tyst växling utan begränsningar, bara imponerande kraft.

Motroterande propellrar för mer kraft!

Speciella dubbla propellrar, noga designade för att utnyttja hela 600 hk-kraften. De snurrar åt motsatt håll och får båten att plana snabbt och effektivt, samtidigt som de ger grym kontroll och bränsleeffektivitet när du kör i mellanfart.

Flipper Marin | Alltid sol hos oss | MERCURY

Kontakta en av våra säljare

Kent Ohlsson

Säljare

Peder Kalling

Senior Advisor

Christer Rexholt

Förs. chef