Mercury

Utombordare

V6

Mercurys nya V6 finns i tre olika effektklasser, 175, 200, 225 hk, som levererar en fantastisk båtkörning. Mercury V6 är en kraftfull utombordare på 3,4 liter och är fullspäckad med avancerad teknik för förbättrad prestanda och tillförlitlighet. Den är dessutom väldigt lätt jämfört med konkurrenterna, vilket ger bästa acceleration, topphastighet och bränsleeffektivitet.

 

I båtlivet är det viktigt med ljudet!

V6 FourStrokes har dessutom oslagbar dämpning av ljud och vibrationer, för en överlägsen båtupplevelse. Plus att möjligheten till förhöjd tomgångsladdning förhindrar att batterierna laddas ur vid användning av flera elektroniska enheter. För enkel kontroll av motoroljan öppnar du bara serviceluckan i motorkåpan. Och V6 FourStroke har elreglage (Digital Throttle and Shift) som gör det helt ljudlöst när man lägger i växeln. Motorn har dessutom dubbla överliggande kamaxlar och stort insug.

I ett nafs är båten uppe i planing!

Eftersom Mercury V6 har en suverän kraft med oslagbar acceleration är båten uppe i planing väldigt fort. Utombordarens Advanced Range Optimization (ARO) och bränslekontroll med sluten slinga samverkar för att exakt justera bränsleblandningen och leverera bästa möjliga effektivitet.

Stålpropeller för bästa prestanda!

Ett hydrodynamiskt effektivt växelhus glider genom vattnet så att utombordaren behöver arbeta mindre. Har ni dessutom en stålpropeller som greppar tag i sjön och ger en suverän kraft framåt, får ni en påtaglig framdrivning. Mercury V6 är en kompakt och lätt motor. Lägre vikt ger bättre prestanda i alla avseenden.

V8

Mercury Verado är otroligt tyst och har en fantastisk acceleration, bränsleeffektivitet och toppfart. Det är den mest förfinade utombordaren i historien och den är skapad för de som vill ha det allra bästa. Mercurys Verado är inte bara tyst, den känns tyst också. Den raka cylinderdesignen är perfekt balanserad. Upphängningen Avancerade Mid Section, som finns på modellerna V8 och rak 6:a, har ett unikt monteringssystem som isolerar motorenheten för att i det närmaste eliminera alla vibrationer.

 

Mercury Verado är tystast i klassen!

Den enorma kraften i en 4,6-liters V8 motor levererar fantastisk acceleration och topphastighet, för en resolut körning till havs, en generös slagvolym och stabil konstruktion som ger en kompromisslös hållbarhet och tillförlitlighet. Mercurys exklusiva Advanced MidSection (AMS) och bullerdämpnings-funktionerna under motorkåpan sätter standarden för en mjuk och tyst framdrivning på vattnet.

Största slagvolymen bland utombordare!

Ingen utombordare i klassen har större slagvolym än Verado V8 4,6 liter. Den optimala konstruktionen med 32-ventiler och dubbla överliggande kamaxlar (DOHC) samt långa, anpassade insugslopp producerar större vridmoment och ger motorn möjlighet att nå högre varvtal snabbare. Vikten är kapad till 272 kg för ett bättre effekt/vikt-förhållande. Transient Sparkkalibrering optimerar tändningsinställningen för att öka accelerationsmomentet med så mycket som 7 %, så att du kommer upp i planing och är iväg på nolltid.

Verado V8 har överlägsen bränsleekonomi!

Mercury V8 utombordare har överlägsen bränsleekonomi i marschhastighet. ARO-kalibrering (Advanced Range Optimization, avancerad räckviddsoptimering) anpassar bränsleblandningen exakt och levererar bästa möjliga effektivitet i alla hastigheter.

Åka och prata i vanlig samtalston är uppskattat!

Motorn finns i två olika effektklasser, 250 och 300 hk. Den nya konstruktionen i Advanced MidSection (AMS) är motorfästena längre akterut och utåt för att i stort sett eliminera alla vibrationer. Motorbullret minimeras med hjälp av ett anpassat luftintag med flera kammare, kåpor över bränsleinsprutarna som minskar det högfrekventa oljudet samt ett avancerat system för tätning av motorkåpan.

Flipper Marin | Alltid sol hos oss | MERCURY

Kontakta en av våra säljare

Kent Ohlsson

Säljare

Patrik Lindton

Säljare

Filip Åkesson

Studerande

Peder Kalling

Senior Advisor

Christer Rexholt

Förs. chef