BELLA ZERO

100 procent electric!

Bella Zero glider fram angenämt, näst intill ljudlöst och uppskattar man vågornas kluckande mot fribordssidorna och naturens egna ljud, då är Bella Zero rätt båt! Bellas modernaste picnickbåt, drivs till 100% av el, och en dag på sjön kostar bara cirka 20 kronor.

 

Nimbus Group satsar på eldrift!

Bella Zero är en ny miljövänlig elbåt som är byggd för ”slow boating”, där själva färden är viktigare än målet. Nimbus Group som köpte Bella Boats för ett par år sedan, har nu börjat satsa på att utveckla varumärket Bella. Och att anpassa modellerna till marknaden, där allt fler blir miljömedvetna. Premiärmodellen är Bella Zero som är en utflyktsbåtbåt med ren eldrift, byggd för farter kring 5–10 knop. Bella som varumärke har länge varit känt för sina prisvärda båtar och Zero är inget undantag.

Ny svensk motor!

Motorn är lättåtkomlig med placering i motorbrunn akterut på 33 kW, väger 90 kg och kommer från Stream Propulsion, som är ett nytt, svenskt bolag med Nimbus Group som investerare. Den nedre delen av motorn, själva växelhuset, är från Yamaha, vilket bland annat medverkar till låga underhåll- och servicekostnader, då det är lätt att få tag på reservdelar. Elmotorföretaget Stream Propulsion har nu två olika utombordare i sitt sortiment, med olika effekt. Inom en snar framtid kommer det även en ny snabbare Bellabåt.

Eldrift är framtiden!

Fossila bränslen är inte framtiden. Så är det. Utsläppen av koldioxid måste minska för att de globala miljömålen ska kunna bli verklighet. Det är nog de allra flesta av oss med på.

Båtindustrin har inte kommit lika långt som till exempel bilbranschen när det gäller eldrift. Men samtidigt ska de investeringar som görs i utvecklingen av ny teknik tjänas in så snabbt som möjligt och priserna skjuter i höjden.

Teamet bakom Stream har vänt på perspektivet och har hela tiden varit övertygade om att det visst går att bygga en elmotor med bra prestanda till ett pris som moderna och medvetna båtmänniskor gillar och vill ha. Och Stream har lyckats. Båttillverkare i olika delar av världen är redan kunder och många fler har visat stort intresse. 

Att båtindustrin får samma explosionsartade eldriftsutveckling som andra branscher är bara en tidsfråga. Var så säkra.

Bella Zero - En ljudlös glidare på sjön med noll utsläpp!
Lägre fart – Längre drifttid!

Övergången till eldrift i båtar kommer att gå snabbast i de båtar som kör långsamt. Snipor är idealiska för eldrift eftersom de kräver ganska lite energi för att glida fram i de farter som de är byggda för. Förarplatsen i Bella Zero är lite högre placerad i båten, vilket ger en bra överblick framåt. Farter på 5–7 knop passar allra bäst, den som vill kan pressa upp båten över 10 knop, vilket samtidigt resulterar i att räckvidden minskar drastiskt.

Räckvidd

För att maximera räckvidden är Bella Zeros hastighet begränsad till tolv knop. Med ett litiumjonbatteri på 25,9 kilowattimmar och 270 amperetimmar beräknas räckvidden till knappt 30 sjömil i fem knops fart. Vid toppfart väntas batteriet räcka som mest i 45 minuter.

Batterier

Batteribanken väger 160 kg och är placerad under aktersoffan och tar inte mer plats en vanlig bränsletank. Det är 96V litiumjonbatteri på 25,9 kW, vilket räcker till 30 sjömil i fem knop. Bella Zero är helt CE-certifierad och batteriet är IP67-klassat.

Hur laddar man batterierna?

Med en knapptryckning på displayen kan man välja vanlig 10A eller 16A laddning. Med den mest förekommande 10A anslutning laddas båten på en natt och med 16A går det betydligt fortare. Med andra ord går det utmärkt att ladda i gästhamn eller på sin båtklubb.

Dispositionen

Umgängesytorna är generösa eftersom motorn sitter gömd akteröver. Hela innerutrymmet har en öppen planlösning med en bredd på över två meter. Här kan många umgås tack vare de långa förliga sittbänkarna. Durken är mjuk och fotvänligt EVA Soft Floor, som borgar för en behaglig upplevelse. Stäven är hög, nästan reslig, vilket ger bra skydd vid lite högre sjögång. Man känner sig trygg ombord. Till den smarta badplattformen tar man sig enkelt via aktersoffan genom att vika undan sidodynan. Badplattformen kan även användas som ett soldäck om man tycker att det är för kallt i vattnet! Förarplatsen är smart och lättöverskådlig i sin enkelhet, med en stor klädd ratt som gör att varje storseglare känner sig hemmastadd.

Sounds of silence!

Båten är perfekt för dig som vill färdas på havet utan ljudet av en brummande motor – Bella Zero är i det närmaste helt tyst. Tack vare den tysta eldriften kan man konversera och umgås ombord utan att behöva överösta motorljudet. Låt dig förföras av vågornas brus, fågelkvitter och känna den milda vinden i håret.

Det bekväma skrovet!

Skrovet är halvplanande och ganska platt akteröver och lämpar sig för farter mellan 5–7 knop. Hela skrovet har en utomordentlig bärighet för många ombord och samtidigt stadig i sjön. Zero är ingen fartbåt utan en upplevelsebåt för tex naturälskare, som värdesätter sin tid på sjön.

Hållbart båtliv!

Målgruppen för Zero är bland annat seglare som eftersträvar ett bekvämare och smartare båtliv, eller moderna, miljömedvetna familjer, som uppskattar att åka båt utan att lämna avtryck i naturen. Båten är perfekt för de som vill kunna njuta på riktigt. Att kunna koppla av, koppla ned och koppla bort och verkligen ”Fånga dagen”, är en lyx som många inte unnar sig. Kör man elbil idag, kan det nog kännas naturligt att göra det medvetna valet på sjön också.

Längd

6,30 m

Bredd

2,45 m

Vikt båt

1000 kg

Vikt motor

90 kg

Vikt batteri

160 kg

Motor

Stream Propulsion

Typ

100% elmotor

Batteri

Litiumjon

Effekt

96 V/270 Ah/25,9 kWh/50 hk

Åka länge

4-7 knop

Åka mindre

Över 10 knop

Personer

8

Broschyr

Båttest

Körfakta

Köpas

Bella Zero kommer endast att kunna köpas online via sajten www.bellaboats.fi med utlämningsplats hos Flipper Marin i Stockholm. Den kommer att säljas i tre olika versioner beroende på användarens behov.

Kontakta en av våra säljare

Kent Ohlsson

Säljare

Patrik Lindton

Säljare

Filip Åkesson

Studerande

Peder Kalling

Senior Advisor

Christer Rexholt

Förs. chef
Publicerat 2021-09-29