Flipper Marin har uppgraderat flottan med ett modernt, innovativt och exklusivt varumärke, Falcon.

 

Styrkan med Falconbåtarna är bland annat att de har ett robust, tåligt aluminiumskrov i kombination med en exklusiv plastinredning. Båtarna känns och är mycket inbjudande med sin smarta, snygga inredning. Här finns bekväma soffor, dämpade off shorestolar, stora soldäck i fören (BR6, BR7 och BR8) samt i aktern hos Falcon BR8.  Massiva längsgående skrovbalkar ökar vridstyvheten i hela båten. Insidan av skroven är isolerade med polyuretanskum (BR7 och BR8 har även speciella ljuddämpningsmattor i skrovet) och detta gör Falconbåtarna tystare och mer komfortabla än de flesta andra båtar. Samtliga modeller från Falcon blir bestyckade med kraftfulla och pålitliga motorer från Mercury.  Motorerna vi finner på båtarna från Falcon börjar på 80Hk och går hela vägen upp till 300Hk V8.

NYA BUSTER PHANTOM CABIN

Flipper Marin presenterar en ny Buster förbindelsebåt i lyxklass, Phantom Cabin. Busters genom tiderna största hyttbåt är nästan 10 meter lång och garanterar en behaglig färd på sjön för upp till 12 personer.

”Phantom Cabin införlivar en genuin funktionalitet med sin ljusa öppna planlösning. Tack vare sin silkesmjuka gång och sitt tysta skrov är Cabin en förbindelsebåt av den nya generationen”, säger Busters produktutvecklingschef Anders Kurtén.

Phantom Cabin i aluminium har samma skrov som den öppna båten Buster Phantom, som visat sig vara sjövärdig och mycket lätthanterlig. I planeringen har man lagt tonvikten på passagerarbekvämligheten, rymliga utrymmen och sjösäkerhet.

Med Yamaha utombordare som kan trimmas upp i kombination med ett aluminiumskrov gör det enkelt med strandhugg. Man når kobbar och skär som ingen annan hyttbåt klarar av. Detta vidgar Phantom Cabins användningsområde och är ett viktigt valkriterium för många aktiva båtfarare”, säger Kurtén.

På båtens främre bänkar finns plats för tre personer, i akterutrymmets U-soffa ryms fem passagerare bekvämt. Ryggstödet på navigatörens stol kan vikas fram vid behov och då uppstår en trevlig soffgrupp.

Cabin är 9,47 meter lång, 2,84 meter bred och vikten utan motor är 2700 kilo.

Området för den rekommenderade motorstyrkan är stort och sträcker sig från 300 till 600 hästkrafter. Med två 4,2-liters 300 hästkrafters V6-Yamaha uppnår man en toppfart på drygt 53 knop och man kan välja en behaglig marchfart på 25 till 40 knop, beroende på förhållanden. Anmärkningsvärt nog, så är bränsleförbrukningen måttlig vid marschfarter kring 26–28 knop, kring eller strax under 2 liter/nM.

 

TEKNISK INFORMATION BUSTER PHANTOM CABIN
Årsmodell: Nyhet 2018
Längd: 9,47 m
Bredd: 2,84 m
Djupgående: 0,7 m
Vikt: 2700 kg
Rekommenderad motoreffekt: 300–600 hk
Bränsletank: 800 liter
Personantal 12
Toppfart: 53+ knop (2×300 hk)

Flipper Marin
Hamnvägen 8
Täby/Stockholm
08-544 44 240
flippermarin.wp.zitac.net

Flipper Marin förverkligar din båtdröm!

Publicerat 2018-07-09