BÅTLIV SATSAR PÅ KVALITET

I EN TID när många tidningar och nyhetssajter har det tufft väljer Båtliv att satsa på att utveckla tidningen ännu mer. Det är vår ägare, Svenska Båtunionen, som ger tidningen extra ekonomiska resurser. Det innebär konkret medlemsnytta för alla våra läsare.

Från och med detta nummer har vi därför ett omslag i kraftigare papper. För att ge en ännu bättre kvalitetskänsla är omslaget även lackat. vilket sammanlagt gör att tidningen håller ihop bättre och ger omslagets bilder rättvisa. Hela proceduren sker med miljögodkända metoder och material.

Men det räcker inte med det. Som läsarna säkert har märkt har vi förändrat tidningens innehåll de senaste åren.

Fortfarande är Båtliv ensam om att driva båtpolitisk debatt samtidigt som vi har utökat med fler fina båtupplevelser, smultronställen och sommarreportage.

Vi har också satsat på att hela familjen ska ha glädje av tidningen. Samarbetet med båtcoachen Maria Lanner är ett exempel på detta.

Många av förändringarna grundas på den läsarundersökning vi har genomfört. Vi har en ny läsarundersökning för kvinnor på gång för tillfället. Svara gärna på den för att vara med och kunna utveckla tidningen.

Vi är långt ifrån klara med förändringsarbetet. men vi hoppas att ni läsare uppskattar våra ambitioner. Vi tar gärna emot tips på reportage och andra idéer om hur vi ska bli bättre.

Båtlivs provkörningar och prov av tillbehör kan ni läsare alltid lita på. Vi tar inte emot pengar eller byter reklam med leverantörer och annonsörer. De båtar som används av redaktionen äger vi själva, förutom när vi gör reportage om nya modeller.

Båtliv är Europas största båttidning med en TS kontrollerad upplaga på 137 900 exemplar. Med hjälp av er läsare- Sve­riges båtägare – och vår ägare tänker vi behålla den positionen.

Lars-Åke Redéen
Chefredaktör

Publicerat 2018-07-09