SVEDEA

Nimbus Group väljer Svedea

 

Aquador-300-HT-Svedea-batforsakring

Nasdaqnoterade Nimbus Group med starka varumärken i portföljen har valt Svedea som ny partner för båtförsäkringar. Samarbetsavtalet gäller från 1 september och omfattar sex märkesförsäkringar.

 

Nimbus grundades för drygt 50 år sedan i Långedrag, där huvudkontoret fortfarande ligger. Med tiden utvecklades Nimbus till ett premiummärke, älskat av båtentusiaster runt om i världen. I dag är Nimbus Group en koncern som förutom Nimbus omfattar varumärkena Alukin, Aquador, Bella, Falcon, Flipper och Paragon.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Svedea som liksom vi är en ledande aktör inom den marina sektorn. Vårt breda sortiment av fritidsmotorbåtar och ett starkt nätverk av återförsäljare toppas nu med Svedeas märkesförsäkringar. För den medvetna båtägaren är detta ett svårslaget erbjudande, säger Michael Bohm, marknadsdirektör Nimbus Group.

– Alla motorbåtsälskare känner till den kvalitet Nimbus Group representerar och det nya samarbetet är ett mycket prestigefyllt uppdrag för oss. De nya båtförsäkringarna som är ett välkommet tillskott i vår flora av unika märkesförsäkringar kommer att gå att teckna hos auktoriserade återförsäljare från januari 2023, säger Göran Södergren, affärsansvarig båt på Svedea.

Svedea ledande inom båtförsäkringar

Svedea riktar sig till båtägare som värdesätter specialistkunskap, personligt bemötande och snabb service. Ett starkt fokus på kundnöjdhet och en bred produktportfölj med bland annat unikt framtagna båtförsäkringar anpassade för olika båtvarumärken har bidragit till att Svedea nu är det ledande båtförsäkringsbolaget i Sverige.

Fakta Nimbus Group

Nimbus Group tillverkar och säljer fritidsmotorbåtar under sju olika varumärken. Försäljning sker via återförsäljarnätverk och de största marknaderna är Norden, Europa och USA. Koncernen börsnoterades på Nasdaq First North Growth Market Sweden 2021 och omsatte 1 455 Mkr.

Kontakta en av våra säljare

Kent Ohlsson

Säljare

Patrik Lindton

FD. Säljare

Filip Åkesson

Studerande

Peder Kalling

Senior Advisor

Christer Rexholt

Förs. chef
Publicerat 2022-08-18