Alukin lanserar en ny bowrider

Ny Alukin DP 650 med framflyttad pulpet och targabåge

I år lanseras en populär bowrider i ny design, som heter ALUKIN DP 650 

Funktionell design är Alukins signum och sannolikt det som gjort aluminiumbåtarna från Roslagen så omåttligt populära för både proffs och aktiva användare på östkusten.

Med fokus på komfort, ergonomi och utrymme för både passagerare, förare och packning har den nya designen också givit båten en helt ny silhuett. Som alla Alukins modeller har den en extrem styrka i ett helsvetsat skrov, rakt igenom i aluminium och med en konstruktion som tål de allra tuffaste miljöer i världens alla hav.

- Vi har fokuserat på att optimera samtliga utrymmen i båten, så det känns som vi verkligen lyckats göra båten större än sina 6,5 meter som är båtens faktiska längd, säger Peter Nikula, produktchef och båtkonstruktör på Alukin Boats Sweden AB.

Den nya DP 650:n har sittplatser för sju personer där passagerarna sitter bekvämt och skyddat i en U-soffa bakom förarsätena. Förarmiljön har fått ett lyft med förbättrad sikt och ergonomi med nya förarstolar med justerbar rygg samt Grammers högkvalitativa dämpningssystem. Förvaringsutrymmena har fördubblats och bränsletanken har ökats i volym till 160L.

Alukins båtar har alla den starkaste aluminiumlegeringen för marint bruk, samma material som används i fartygsindustrin världen över. Båtarna behandlas med en unik miljöneutral ytbehandling (SEAL-1) som bidrar till att förstärka aluminiumets redan utmärkta egenskaper och som skyddar ytan från smuts, saltvatten och korrosiva ämnen att fästa på båten.

Nytt komfortkoncept i alla Alukin båtar

Under ett projekt som pågått under det senaste året har Alukin utvecklat en ny metod för ljuddämpning, som är testat och anpassat med målet att skapa de tystaste hyttbåtarna i klassen helsvetsade aluminiumbåtar. Det är inte bara hyttbåtarna som fått denna uppgradering, även nya DP 650 har försetts med det framtagna ljudkonceptet för komfort i toppklass.

- Metoden är framtagen främst för våra hyttbåtar där hytt och skrov är svetsade i en hel enhet. Målet var att kombinera den oslagbara styrkan i en helsvetsad båt i aluminium, med ett extremt tyst skrov för komfort i toppklass. Detta utan att behöva separera hytt från skrov med ett lager gummi, förklarar Peter Nikula.

Nya ALUKIN DP 650

Flipper Marin presenteras DP650 med en kraftfull Mercury V6-200 hk, Simrad GO12” GPS och. I båtens standardutrustning ingår trimplan, vindrutetorkare, komfortstolar med justerbar rygg och Grammers dämpande stativ samt dynor till aktersoffan.

Prislista Alukin DP650
Mercury F150 EFI - 579 000.-
Mercury V6-200 - 627 000.-

 

Filosofin för oss på Alukin har varit kristallklar från start. Visionen, att skapa hållbara båtar för proffs och människor som älskar skärgård, kust och hav styr varje moment i hela vårt arbete - från skiss till färdigt producerade båtar. Vi bygger helsvetsade aluminiumbåtar för ett aktivt liv där upplevelsen och äventyret får stå i centrum och där frihet och ett gott samvete speglar känslan av att äga en båt.

På Alukin är vi stolta att från 2018 vara en del av Nimbus Group som innefattas av flera varumärken i olika segment av premiumbåtar. Varumärken inom Nimbus Group är idag Alukin, Aquador, Bella, Falcon, Flipper, Nimbus och Paragon. I koncernen ingår även återförsäljare med fullservicemarinor samt partners i Sverige och i övriga världen.

ALUKINBÅTAR SER DU HOS FLIPPER MARIN

Välkommen till vår moderna utställningshall i Täby.  Här visar vi många Alukinmodeller, vi erbjuder provturer på Stora Värtan, smarta paketlösningar ”All Inclusive”, bra försäkringar och finansiering. När du köpt din båt hos oss, hjälper vi till med allt från service, underhåll och vinterförvaring. Vi på Flipper Marin tycker om nöjda kunder! Tel: 08-544 44 240, Hamnvägen 8, Täby/Stockholm, www.flippermarin.se

Publicerat 2020-01-30