BELLA ZERO 6.1

Nyhet 2022

Bella Zero 6.1 glider fram angenämt, näst intill ljudlöst och uppskattar man vågornas kluckande mot fribordssidorna och naturens egna ljud, då är Bella Zero rätt båt! Bellas modernaste picnickbåt, drivs till 100 procent av el, och en dag på sjön kostar bara cirka 20 kronor.

 

Nimbus Group satsar på eldrift!

Bella Zero 6.1, nyhet 2022, är en ny miljövänlig elbåt som är byggd för ”slow boating”, där själva färden är viktigare än målet. Nimbus Group som köpte Bella Boats för ett par år sedan, har nu börjat satsa på att utveckla varumärket Bella. Och att anpassa modellerna till marknaden, där allt fler blir miljömedvetna. Nyheten Bella Zero 6.1 som är en utflyktsbåtbåt med ren eldrift, byggd för farter upp till 20 knop. Bella som varumärke har länge varit känt för sina prisvärda båtar och Zero är inget undantag.

Lägre fart – Längre drifttid!

Övergången till eldrift i båtar kommer att gå snabbast i de båtar som kör långsamt. Långsamtgående båtar är idealiska för eldrift eftersom de kräver ganska lite energi för att glida fram i de farter som de är byggda för. Förarplatsen i Bella Zero 6.1 är lite högre placerad i båten, vilket ger en bra överblick framåt. Farter på 5–12 knop passar allra bäst, den som vill kan pressa upp båten till strax under 20 knop, vilket samtidigt resulterar i att räckvidden minskar drastiskt.

Bella Zero 6.1 - En ljudlös glidare på sjön med noll utsläpp!
Räckvidd

För att maximera räckvidden är Bella Zeros hastighet begränsad till tjugo knop. Med ett litiumjonbatteri på 25,9 kilowattimmar och 270 amperetimmar beräknas räckvidden till knappt 30 sjömil i åtta knops fart. Vid toppfart väntas batteriet räcka som mest i 45 minuter.

Ny svensk motor!

Motorn är lättåtkomlig med placering i en öppen motorbrunn akterut på 33 kW, väger 105 kg och kommer från Stream Propulsion, som är ett nytt, svenskt bolag med Nimbus Group som investerare. Att det är en svensk motortillverkare medför låga underhåll- och servicekostnader, då det är lätt att få tag på reservdelar. Elmotorföretaget Stream Propulsion har nu två olika utombordare i sitt sortiment, med olika effekt.

Batterier

Batteribanken väger 188 kg och är placerad under aktersoffan och tar inte mer plats en vanlig bränsletank. Det är 96V litiumjonbatteri på 25,9 kW, vilket räcker till 30 sjömil i fem knop. Bella Zero är helt CE-certifierad och batteriet är IP67-klassat.

Hur laddar man batterierna?

Med en knapptryckning på displayen kan man välja vanlig 6A, 10A eller 16A laddning. Med de mest förekommande är 6A och 10A anslutning, då laddas båten på en natt och med 16A går det betydligt fortare. Med andra ord går det utmärkt att ladda i gästhamn eller på sin båtklubb.

Dispositionen

Umgängesytorna är generösa eftersom motorn sitter akteröver. Hela innerutrymmet har en öppen planlösning med en bredd på över två meter. Här kan många umgås tack vare de långa förliga sittbänkarna. Durken är mjuk och fotvänligt EVA Soft Floor, som borgar för en behaglig upplevelse. Stäven är hög, nästan reslig, vilket ger bra skydd vid lite högre sjögång. Man känner sig trygg ombord. Båten har dubbla soldäck ett föröver och ett akteröver. När soldäcket akteröver använd viks förarsätets ryggstöd framåt för att ge fullängd till solplatsen. Förarplatsen är smart och lättöverskådlig i sin enkelhet, med en stor klädd ratt som gör att varje storseglare känner sig hemmastadd.

Sounds of silence!

Båten är perfekt för dig som vill färdas på havet utan ljudet av en brummande motor – Bella Zero är i det närmaste helt tyst. Tack vare den tysta eldriften kan man konversera och umgås ombord utan att behöva överösta motorljudet. Låt dig förföras av vågornas brus, fågelkvitter och känna den milda vinden i håret.

Det bekväma skrovet!

Skrovet är planande och ganska platt akteröver och lämpar sig för farter mellan 5-15 knop. Hela skrovet har en utomordentlig bärighet för många ombord och samtidigt stadig i sjön. Zero är ingen fartbåt utan en upplevelsebåt för tex naturälskare, som värdesätter sin tid på sjön.

Hållbart båtliv!

Målgruppen för Zero är bland annat seglare som eftersträvar ett bekvämare och smartare båtliv, eller moderna, miljömedvetna familjer, som uppskattar att åka båt utan att lämna avtryck i naturen. Båten är perfekt för de som vill kunna njuta på riktigt. Att kunna koppla av, koppla ned och koppla bort och verkligen ”Fånga dagen”, är en lyx som många inte unnar sig. Kör man elbil idag, kan det nog kännas naturligt att göra det medvetna valet på sjön också.

Längd

6,20 m

Bredd

2,30 m

Vikt båt

1410 kg

Batteribank

188 kg

Motor

Stream Propulsion

Typ

100% elmotor 50 hk

Batteri

Litiumjon

Effekt

96 V/270 Ah/25,9 kWh

Toppfart

20 knop

Personer

6

All Inclusive

Båttest

Körfakta

BELLA ZERO HOS FLIPPER MARIN

Välkommen till vår moderna utställningshall i Täby. Här visar vi Bella Zero modellerna, vi erbjuder provturer på Stora Värtan, smarta paketlösningar ”All Inclusive”, bra försäkringar och finansiering. När du köpt din båt hos oss, hjälper vi till med allt från service, underhåll och vinterförvaring. Vi på Flipper Marin tycker om nöjda kunder! Tel: 08-544 44 240, Hamnvägen 8, Täby/Stockholm, flippermarin.se

med Stream Propulsion 50 hk

599 000:-

3701.- / månad
Finansiering 240 månader, 20% handpenning och 6.95% ränta

ansök om lånelöfte hos ecster

Kontakta en av våra säljare

Kent Ohlsson

Säljare

Patrik Lindton

FD. Säljare

Filip Åkesson

Studerande

Peder Kalling

Senior Advisor

Christer Rexholt

Förs. chef
Publicerat 2022-03-28