Mercury 300 hk V8

FALCON BR8 ÄR OTROLIGT TYST ATT KÖRA OCH BLEV TESTVINNARE!

Falcon BR8 har imponerande köregenskaper. Den sitter över lag bra i girarna och har ett nästan ljudlöst skrov. Den mer dämpade ljudbilden från den nya Mercurymotorn understryker den höga komfortfaktorn i den här båten.

Falcon BR8 är byggd enligt ett bowrider koncept. Akter om vindrutan är de en rymlig och komfortabel U-soffa. I båten finns stora stuvutrymmen i sittbänkarna, där man med en enkelhet kan stuva undan större saker.  BR8 har en solbädd både förut och i aktern. Genomgående har Falcon komfortdetaljer, bland annat ett tvättställ på uteplatsen. Utrymmet framför vindrutan har många sittplatser, och dessutom en elegant design på fördäcket med breda steg och en smart låda för rep.

Klicka nedan för att läsa hela testen av Falcon BR8 – Text: Atle Knutsen Foto: Lars-Åke Redéen

Bästa av två världar

Aluminiumbåtar har varit populära i många år. Många uppskattar att båten i stort sett är underhållsfri. Dock tycker många att de blir lite råa, då själva materialet inte har någon ”mysfaktor”. Och det är här Falcon kommer in i bilden. Vissa kalla detta för hybridbåtar, när skrovet är aluminium och resten, överbyggnad och inredning är i plast. Vi kallar det inte för hybrid, vi kallar det för Modern Aluminiumbåt.

 

FALCON BR8 HAR UNIKT LJUDDÄMPAT SKROV!

Ljuddämpningen består i att hela skrovsidorna är fyllda med polyuretanskum. Och dessutom är innerskrovet klätt med Falcons unika ljudabsorberande mattor, som gör Falcon tystast i klassen. Faktum är att en modern Falconbåt är betydligt tystare vid körning än de flesta motsvarande glasfiberbåtar.

 

TEKNISK INFORMATION FALCON BR 8
Modell: Bow Rider
Årsmodell: 2019
Motor: Mercury V8-300 hk, 4-takt
Propeller: Stål
Hästkrafter: 300 hk
Bränsle: Bensin
Längd: 7,06 m
Bredd: 2,60 m
Vikt: 1300 kg + motor
Bränsletank: 250 l
CE: C
Max pass: 9
Pris: 929 000 (All inclusive)

Flipper Marin
Hamnvägen 8
Täby/Stockholm
08-544 44 240
www.flippermarin.se

Publicerat 2019-02-15