FLIPPER 900 ST

Test av Motorboat & Yachting

Flipper 900 ST - Sommardröm med gästhytt
Salongsbåt och sportcruiser!

Flipper har skapat ny trend med en modell som kan varieras på olika sätt. Med det stora elektriskt manövrerade taket stängt, får man en skyddad salong. Och man är skyddad mot alla väder och oväder. Med värmaren påslagen kan man förlänga säsongen och åka ombonat och fint långt in i november. Flipper 900 ST är lite som en klassisk salongsbåt i modern tappning. Och när solen tittar fram kan man med ett enkelt knapptryck förvandla 900 ST till öppen sportcruiser av senaste design.

Lyxig övernattning!

Sex personer sover bekvämt ombord. Man har den mycket rymliga och avskilda akterruffen med egen ingång Och den inbjudande loungesoffan, förvandlas till en dubbelbädd när man trycker på knappen som sänker ned bordet. Längst fram i båten finns en inventiös "owners cabin" som också har direkt access till wc/dusch. Elegant ljus inredning med moderna tåliga textilier skänker hela båten en lugn och påkostad atmosfär.

Smart elegans!

Flipper 900ST är rymligare än andra. Man häpnar över den optimala planeringen och layouten. Det är lätt att komma ombord från för eller akter, tack vare den öppningsbara vindrutan och insteget via badplattformen. Har man den stora takluckan öppen blir hela salongen som en härlig terrass ända ut mot aktern där soldäcket finns. I busväder eller ”off season” har man taket stängt och det smidiga akterkapellet uppfällt. Man får då känslan av att sitta på en skärgårdsveranda med härlig utsikt för alla, midsommarfesten eller kräftskivan är räddad.

Test Flipper 900 ST

Komfortabel körglädje!

När man startar de dubbla, mäktiga Mercurymotorerna, förvånas man över hur tyst det är ombord. De tysta V8-orna sitter längst bakom akterruffen. Med det elmanövrerade reglaget lägger man i växeln med en knappt märkbar rörelse. Man drar på och känner kraften från de imponerande motorerna. Båten kommer lugnt och snabbt upp i fart, tack vare den helt obefintliga planingströskeln. Det går fort, om man vill. Och det känns inte att man strax närmar sig 40 knop. Den väldimensionerade styrningen är lätt och samtidigt distinkt. Båten överraskar inte annat än positivt. Den går dit du vill, lugnt, stadigt och majestätiskt.

Längd

9,02 m

Bredd

3,15 m

Vikt

3000 kg

Motor

300-600 hk

Bränsle

380 L

Kojer

4+2

Vatten

100 L

Djup

0,70 m

CE

C

Person

10

Kontakta en av våra säljare

Kent Ohlsson

Säljare

Peder Kalling

Senior Advisor

Christer Rexholt

Förs. chef
Publicerat 2024-02-13