Alukin C770

Alukin C 770

Den nya hyttbåten Alukin C 770 är en större uppföljare av den populära modellen C 650 som lanserades förra året. Skrovet har en totallängd på 7,7 meter och hytten har fått större rymd och bättre sikt med möjlighet till flexibel anpassning av sittplatser för upp till åtta personer i hytten. Genom att aktertofterna i hytten byggs i moduler, kan man välja sin önskade konfiguration av sittplatser med stuvutrymmen. I standardutförandet har båten två Grammerstolar med ställbar dämpning och i aktersoffan finns det sittplatser för upp till sex personer. Som ett alternativ kan man välja Grammers stolar för upp till fyra personer, med ytterligare sittplats för två personer i hytten. Som tillval finns exempelvis kylskåp, pentry och bäddsats för enklare övernattning.

Funktion och komfort

I Alukin C770 har man vidareutvecklat ljudisoleringen i skrovet, som består av fyra olika lager av ljuddämpande material i kombination med flytdon, som i en unik kombination ger en tyst och behaglig körupplevelse. I samtliga av Alukins båtar är skrovet och hytten byggda i ett sammansvetsat stycke, vilket bidrar till ett extremt stumt och vridstyvt skrov som främjar båtens styrka och stabilitet vid extrema påfrestningar. Därmed kombineras en hållbar konstruktion av helsvetsad båt i aluminium, med en dämpad ljudnivå som bidrar till hög körkomfort.

Alla plana ytor på däcket är försedda med mönstrad plåt och återvunnen gummimassa för att förhindrar att det blir halt på däck. Fördäcket är försett med rymliga stuvar för packning och extra stuvutrymmen längs fribordens insida. Akterdäcket avgränsas med ett högt akterskott i midjehöjd mot motorbrunnen, vilket ger en trygg vistelse på akterdäcket och gör det säkert vid tilläggning. Akterskottet hindrar såväl motorljud som vatten att tränga in i hytten vid extrema situationer. Båten har rejäla fribord försedda med halkskyddad plåt och kraftiga grabbräcken praktiskt placerade inom räckhåll, så att man kan förflytta sig runt båten tryggt och säkert.

Första åkturen!

Från början togs Alukins båtar fram för kommersiellt syfte där båtarna används för transporter i alla väder och årstider. Genom åren är det många som tilltalas av båtarnas funktionalitet och styrka och idag säljs båtarna även för fritidsbruk till aktiva båtentusiaster som älskar havet och skärgården.

Kontakta en av våra säljare idag för mer info!

 

 

Filip Åkesson

Studerande

Christer Rexholt

Förs. chef

Kent Ohlsson

Säljare

Peder Kalling

Senior Advisor
Publicerat 2023-08-17