Buster L

Buster förnyade favoritmodellen!
Den nya generationen Buster L ersätter den tidigare versionen av Nordens mest populära båtmodell efter 15 år av produktion.

Fiskars produktutveckling har stött på en utmaning större än normalt då modellen som förnyas är Nordens populäraste motorbåt. Det omsorgsfulla planeringsarbetet och testningen resulterade i ett helt nytt skrov samt en inredning som är förnyad såväl till ergonomin som till konstruktion och material.

– Knappast har någon båt i serietillverkning genomgått lika noggrann och länge pågående testning som den nya generationen Buster L, bedömer Markku Uotinen som ansvarar för produktutveckling av Busterbåtarna.

Båten är enkel att transportera efter en vanlig personbil med en lätt trailer utan bromsar. Den bäst lämpade motorn är 50 hästkrafter och bär då sex robusta män eller 465 kilos last, vilket är beaktansvärt för en båt i denna storleksklass.

– Vi ville absolut hålla fast vid de egenskaper som har gjort Buster L till Nordens mest populära motorbåt: båten har alltid klarat av att transportera en stor last med relativt liten motoreffekt ekonomiskt, berättar huvuddesignern Kasperi von Schrowe.

– Buster L har visat sig vara lämplig storlek för nordiskt bruk. Båten är tillräckligt stor för sex personer eller en större last, men ändå tillräckligt lätt för att enkelt kunna hanteras och flyttas. Buster L passar som familjebåt, till sommarstugan och för fiske, säger Kasperi von Schrowe.

Mera komfort och anpassningsbart inre!
Inuti båten syns utvecklingen tydligt på den högre relingshöjden, den ökade inre bredden och materialvalen. De rotationsgjutna plastdelarna har ersatt de tidigare bänk- och boxkonstruktionerna i aluminium. De mjukare formerna ger bättre ergonomi och sittkomfort.

Den nya generationens Buster L kan förses med en eller två pulpeter. Med en pulpet får man ett stort utrymme för transport eller fiske, medan tvåpulpeters modellen erbjuder skydd för passagerare också. Båtens akter kan därtill skyddas med en dörr som ger ett utmärkt vindskydd. Dörren finns som tilläggsutrustning.

Utrymmet framför pulpeterna anpassas med hjälp av de enkelt löstagbara sittboxarna som också fungerar som förvaringsutrymme. Torrt förvaringsutrymme finns i akterbänken samt i den rymliga förvaringsboxen i fören.

Även akterkapellets egenskaper har förbättrats: kapellet är nu ljusare och mera fungerande. I nya Buster L finns nu den praktiska och omtyckta förvaringsboxen för kapellet som är känd från den större X-modellen som tillbehör.

I det helt nya skrovet har vi fäst vikt vid formgivningen av fören samt båtens lutnings- och giregenskaper. Den nya fören har större bärighet än sin föregångare, vilket gör att båten bättre tar sjö och hålls torrare.

Europas största tillverkare av aluminiumbåtar Fiskars har tillverkat Busterbåtar i Ähtäri i över 30 års tid. Över hälften av produktionen exporteras. I Busterfamiljen finns nio grundmodeller från Buster XS på fyra meter till Buster Magnum som är nästan sju meter lång. Sammanlagt har nära 80 000 Busterbåtar sålts och så gott som alla beräknas fortfarande vara i bruk.

Nya Buster L (den gamla modellens uppgifter inom parentes)
- längd 5,04 m (4,90)
- bredd 1,98 m (1,97)
- torrvikt (med en pulpet) 362 kg (338)
- rekommenderad motoreffekt 50 hk
- kapacitet 6 personer eller 465 kg
Gör en tilläggning hos Flipper Marin

Eftersom Flipper Marin har ett unikt läge helt invid havet, har vi ofta möjlighet att provköra en båt i sjön. Kontakta oss på telefon 08-544 44 240 och boka en tid. Hamnvägen 8, Täby/Stockholm.


Pris

191 500.-


Inkl. Yamaha F50 HETL

Motoralternativ

Inkl. Yamaha F50 HETL med dubbel pulpet
195 500.-

Finansiering

Förslag på upplägg:
Handpenning (20%):
38 300.-
Ränta:
4,95%
Kreditbelopp:
153 200.-
Amorteringsplan:
12 år, annuitet

Månadskostnad
144 månader
1 413.-

Nordea

Teknisk Information

Tillverkningsår
2014
Max antal pass.
6 st
Material
Plåt/Aluminium
Längd
5,04 m
Bredd
1.98 m
Vikt
368 kg
Hästkrafter
50 hk
Tankvolym
25 l
Rek. motor
50 hk
Drivmedel
Bensin
Testdata
ca 21knop 9,0l/h 0,42l/nm